vbstudio.hu

LED-sor projekt finálé

Kész állapotba került hát a LED-sor projekt. Elkészült a dobozba szerelt változata és a szoftver finomhangolása is.

A szoftver része kapott egy új üzemmódot, ahol a LED-sor ritmusra váltogatja véletlenszerűen a színét. Ehhez kellett egy beat-detektáló algoritmus, ami a dob és egyéb kitűnő hangosabb részeket keresi a zenében, majd ezek észlelésekor vált a színek között. Ezt azt is jelenti, hogy a fényerő így mindig egységes és akkor is világít valamilyen színnel, ha épp nem szól alatta zene.

Az SMD-s változatot egyelőre hanyagolom, olyat majd akkor csinálok, ha már ott tartok, hogy egy ehhez szükséges áramkör tervező szoftvert kitanultam.

A tervezésnél külön kiemelt szempont volt, hogy az egész minél egyszerűbb és univerzálisabb legyen. Ahogyan a lenti galériában látszik, a dobozon van összesen 3 csatlakozó, ebből egy a táp, egy a kimenet a ledsorra és egy Jack bemenet, amelyre tetszőleges eszköz hangkimenete rácsatlakoztatható. Vonalszintre van belőve, ami egy szabványos jelszint, az összes kommersz eszköz ezt adja ki (stúdiós felszerelésnél eltérő lehet), így elég csak csatlakoztatni, és már megy is.

Képgaléria

Most hogy ez kész, ha valakinek felkeltettem az érdeklődését egy ilyen ketyere iránt, nyugodtan keressen meg vele és készíthetek neki egyet.