Developer blog / 2017

Első kitekintésként a nem lemezalapú alkotások felé, ezúttal a Nichijou (日常) nevű anime kissé furcsa kinézetű varjúját készítettem el. A dolog borzasztó egyszerű, mivel az egész állat egy kúp, nyakában egy kendővel. A testét, meg a talapzatot fából készítettem el, a lábai vas drótból vannak, ez körbefogja a talapzatot, amitől stabilan megáll. A kendőre filcet használtam, miután többszöri próbálkozásra sem sikerült szövetből megcsinálni, mivel túl kicsi ahhoz, hogy rendesen megkössem. A filccel viszont tudtam csalni és háromszög helyett egy speciális formát vesz fel (lásd képek), illetve a csomó helyén egyszerűen csak össze van varrva.

hun Metál medál

January 14, 2017,Handicraft

Továbbvíve a keltacsomó dizájnját, született ez a nagyon metál, pentagrammát ábrázoló nyaklánc. Itt most 5 darab lemezből áll, ezeknek a végeit szegecseltem össze, aztán csiszoltam egymáshoz. Hogy a szerkezete merevebb legyen, még a közepénél is elláttam szegecsekkel. Az egyik csúcsán a szegecs egy lyukszegecs, így annál fogva ráköthető egy nyakláncra.

A rozsdát elkerülendő, most két rétegben fújtam le átlátszó akryl lakkal, majd meglátjuk ez mennyit ér. Egyszer majd kitanulom a galvanizálást is, és azzal már biztosra fogok menni.