vbstudio.hu

Így neveld a házisárkányod

Mit szólnál egy olyan kis házisárkányhoz, amelyik szemmel tartja az embereket és megvédi a laptopod? Nos, megvédeni ugyan nem fogja, de tényleg szemmel tart, ez a Gathering for Gardner sárkány, ami egy optikai illúzión alapszik. Nem akarom lelőni a poént, nézd meg a róla készült videót!

Tüneményes. :)
Persze a trükkhöz hozzátartozik, hogy egy szemmel kell nézni, mert két szemmel egyből észrevesszük a geometriai csalást benne.

Ha neked is megtetszett, te is könnyedén készíthetsz magadnak egy ilyen kis nézelődő háziállatot, ehhez szükséged lesz egy színes nyomtatóra, ollóra meg ragasztóra, no és persze a képre, amit ki kell nyomtatnod hozzá (igyekeztem a legjobb felbontású képeket beszerezni az internetről):

Három színben is elérhető, kinek melyik tetszik. Nyomtatásnál én magasságnak 20cm-t állítottam be, és így összerakva a fülével együtt 11cm magas lett, úgyhogy ez így szerintem ideális méret. Miután kész van, érdemes valami olyan helyet találni neki, ami szemmagasság fölött van, például a polcon, vagy a szekrény tetején, és már meg is van a saját kis házisárkányunk!