vbstudio.hu

Szíves bőr kulcstartók

Ahogy ígértem, itt a „valami praktikusabb”, mégpedig szíves kulcstartók, természetesen bőrből. A koncepció nagyon egyszerű: a belsejében egy vaslemez van, ettől lesz erősebb is, vastagabb is, illetve ennek a nyúlványára van felszerelve a lánc. Hogy még ducibb legyen a szív, plusz egy réteg bőrt ragasztottam a vasra (lásd képek).

[szerk.] Végül 7 9 12 darab készült, és majdnem mind gazdára lelt. :)

Frissítés (2018)

Ezúttal kipróbáltam egy új technikát, mégpedig hogy mi történik, ha a bőrt akrillal festem meg. Még két éve végeztem egy kísérletet egy fehér bőrdarabon, és nagyon szépen magába szívta a festéket. Még így két év távlatában is rugalmas maradt, anélkül, hogy a festés sérülne. Így aztán végre elkészíthettem egy olyan szívet, mint amilyet eredetileg is szerettem volna: egy pirosat!

Frissítés (2020)

Az első széria gyerekbetegségeit még az elején orvosoltam, ez volt egyrészt a gyenge lánc, ami folyton szétnyílt, illetve a lánc és a kulcsgyűrű közötti kisebb gyűrű, ami szintén rendszeresen szétnyílt. A lánc helyett találtam egy másik fajtát, ami tartósabb, a gyűrűt pedig egy olyanra cseréltem, amelyik két kört ír le (mint ahogy a kulcsgyűrű is).

Közel 4 év távlatában így néz ki két aktívan használt kulcstartó: