vbstudio.hu

Kalózok karanténra

Most, hogy a kijárási korlátozás miatt otthonról kell dolgoznom, az ingázás hiányával sokkal több időm lett, úgyhogy élve ezzel a helyzettel nekiálltam több régi befejezetlen vagy félkész munkám végére végre pontot tenni. Ebből az épp soron következő a Pirates nevű társasjátékom, amit két ember játszhat online. Ideális választás a social distancing idejére!

KLIKK IDE A JÁTÉKHOZ!

A két játékosnak felváltva kell lépniük, és az nyer, aki a kötélhágcsón át több matrózát tudja az ellenség hajójára juttatni. A játék akkor ér véget, ha már egyik félnek sincs több lépése.

A játék az első játszma elején felkínál egy részletes, lépésről lépésre levezetett ismertetőt, ami pontosan elmagyarázza a szabályokat.

Jelenet a játékból. Az állás épp döntetlen.

Változtatások

A játéknak több hiányossága is volt, de idáig nem volt kedvem vele foglalkozni. Most viszont, hogy befejeztem, az eredmény egy jóval szebb és letisztultabb játék lett, amire 9 év után végre úgy tekinthetek, mint egy kész és teljesértékű munkára.

Pontokba szedve a lényeges változtatások:

  • Lobby-rendszer teljesen kivéve, mivel a Facebook és a VB stúdiós login kivétele után ennek nem sok értelme volt csak a vendégprofilokkal. A játékot létrehozó felhasználó egy kódot kap, amivel a másik játékos csatlakozni tud.
  • Ha a másik játékos bezárja a játékot anélkül, hogy rendesen kilépne, akkor 2 perc inaktivitás után a játék véget ér a bent maradó játékos győzelmével.
  • Chat kivéve.
  • Nagy képernyőn a játék középre van igazítva, mobilon pedig a képernyő szélességéhez igazítja be (függőlegesen kellhet kicsit görgetni).
  • Pótolva egy hiányzó tétel az oktatószövegben arról, amikor a bábuk átlósan elhagyják a pályát és visszajönnek a másik oldalon.
  • Normális borítókép, ami megosztásnál látszik.
  • Több régi hiba is javítva.

Mobilos változat

A dizájn sosem volt mobilra tervezve, úgyhogy most csak egy gyors javítást eszközöltem, hogy legalább használható legyen. A közeljövőben tervezem, hogy a teljes dizájnt átszabjam dinamikusra.

Játszható mobil eszközökön is.