Developer blog (all entries)

Mit szólnál egy olyan kis házisárkányhoz, amelyik szemmel tartja az embereket és megvédi a laptopod? Nos, megvédeni ugyan nem fogja, de tényleg szemmel tart, ez a Gathering for Gardner sárkány, ami egy optikai illúzión alapszik. Nem akarom lelőni a poént, nézd meg a róla készült videót!

Tüneményes. :)
Persze a trükkhöz hozzátartozik, hogy egy szemmel kell nézni, mert két szemmel egyből észrevesszük a geometriai csalást benne.

Ha neked is megtetszett, te is könnyedén készíthetsz magadnak egy ilyen kis nézelődő háziállatot, ehhez szükséged lesz egy színes nyomtatóra, ollóra meg ragasztóra, no és persze a képre, amit ki kell nyomtatnod hozzá (igyekeztem a legjobb felbontású képeket beszerezni az internetről):

Három színben is elérhető, kinek melyik tetszik. Nyomtatásnál én magasságnak 20cm-t állítottam be, és így összerakva a fülével együtt 11cm magas lett, úgyhogy ez így szerintem ideális méret. Miután kész van, érdemes valami olyan helyet találni neki, ami szemmagasság fölött van, például a polcon, vagy a szekrény tetején, és már meg is van a saját kis házisárkányunk!

Ezúton is szeretném megköszönni azoknak az embereknek, akik az elmúlt másfél évben 120 864 darab galamb semlegesítésével hozzájárultak városunk tisztaságához! Ennek örömére gondoltam közzéteszem ezt a kis statisztikát az eddig lejátszott játszmákról.

Top 5 függő
1. 83 játszmával: ENTER
2. 46 játszmával: STU
3. 29 játszmával: feki
4. 25 játszmával: Laceee
5. 23 játszmával: Gery
összegzés az összes eddigi játszmáról
Lövések: 149 230
Semlegesített galambok: 120 864 / 248 326
Elhunyt sirályok: 3 001
Összes fejlövés: 4 989
Összes gyilok a NagyBombával: 3 063
statisztika
Egy játszmánál többet játszottak: 36,95%
Megszerezte a NagyBombát: 27,8%
Közülük aki használta is: 82,3%
Részeg mód (4 sirály megölése): 27%
Bónusz idő (fejlövés 8x): 1%
Bónusz idő (Desert combo 5x): 2%
egy átlagos játszma
Lövések: 134
Találatok: 92,5
Pontosság: 69%
Lelőtt galambok: 48,6%
Lelőtt sirályok: 2,7
Fejlövés: 4,5
NagyBomba gyilok: 2,7

Ez a statisztika ekkor volt aktuális: 2010. okt. 5.

játszmával:

hun Jazz meg az

September 26, 2010,Software, Game Development

Végül rászántam magam, hogy nekiálljak kijavítani a Jazz Jackrabbit 2 - A Teknősök Városa kissebb-nagyobb hibáit, és íme! Mindössze csak két napomba tellett, és javításra került jó néhány apróbb szépséghiba, illetve pár lehetetlen szituáción is finomítottam kicsit. Elenyésző számban ugyan, de került a pályákba pár új rész is, főként titkos helyek.

Jó szórakozást a játékhoz!

Letölthető innen: http://vbstudio.hu/games/jj2tv

Alig pár hete hatalmas öröm ért, csörgött a telefon és egy kedves női hang közölte velem, hogy nyertem a C3-as versenyen, és December 5.-én kapom meg a díjamat, ami nem más, mint egy Asus Eee netbook!

Több pályaművel is neveztem, de mint végül kiderült a GalambVadászat 3 volt a befutó! Pedig meg voltam győződve róla hogy biztos nem azzal nyerek, egyrészt mert egy GalambVadászattal már neveztem 2005-ben, másrészt mert maga a játékmenet nem új. Habár tény, hogy a különféle kombók egyetlen ilyen stílusú játékban sincsenek, vagy legalábbis én nem találkoztam ilyennel. A zsűrit elsősorban a helyszín fogta meg, a 2006-os pesti árvízről készült kép, ami a háttérben látható, illetve olyanok, mint pl. az InterContinental hotel új logója, vagy hogy a galambok a vízbe csobbanva tűnnek el miután lelőttük őket (ez a megoldás eddig mindenkinek nagyon tetszett :D).

Linkek:

És a lényeg! A link a játékomra:
GalambVadászat 3

Alig pár hete hatalmas öröm ért, csörgött a telefon és egy kedves női hang közölte velem hogy nyertem a C3-as versenyen, és December 5.-én kapom meg a díjamat, ami nem más mint egy Asus Eee NetBook!

Több pályaművel is neveztem, de mint végül kiderült a GalambVadászat 3 volt a befutó! Pedig meg voltam győződve róla hogy biztos nem azzal nyerek, egyrészt mert egy GalambVadászattal már neveztem 2005-ben, másrészt mert maga a játékmenet nem új. Habár tény, hogy a különféle kombók egyetlen ilyen stílusú játékban sincsenek, vagy legalábbis én nem találkoztam ilyennel. A zsűrit elsősorban a helyszín fogta meg, a 2006-os pesti árvízről készült kép, ami a háttérben látható, illetve olyanok mint pl. az InterContinental hotel új logója :), vagy hogy a galambok a vízbe csobbanva tűnnek el miután lelőttük őket (ez a megoldás eddig mindenkinek nagyon tetszett :D).

Linkek:

hun Magyar fejlesztő cégek

August 25, 2009

Mai fejlődő világunkban lassan Magyarország is kiveszi a részét a játékiparban, de nem elsősorban hazai cégekről van szó. Számtalan külföldi cég nyit magyarországi alvállalkozást. Ebből gyűjtöttem össze egy rövid kis összeállítást.

Ubisoft Hungary

Valve Hungary